Перелік лікарських засобів за програмою "Доступні ліки" поповнився новими препаратами / фото УНІАН

Кабінет міністрів України вніс зміни до переліку лікарських засобів, вартість яких повністю або частково відшкодовується за програмою "Доступні ліки", додавши 3 нових препарати.

Читайте такожУ "Медзакупівлях" розказали про формування ціни на вакцину від коронавірусу для України

Як повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я, про це заявила під час брифінгу перший заступник міністра охорони здоров’я Ірина Садов’як.

Відео дня

"З огляду на значне поширення неінфекційних хвороб, серед яких перше місце посідають серцево-судинні захворювання, МОЗ розширює доступ пацієнтів до первинної та вторинної профілактики, а також лікування серцево-судинних захворювань. На державному рівні пацієнтам забезпечується відшкодування лікарських засобів за програмою "Доступні ліки", і до наявних 25 позицій, внесених до переліку, ми додали ще 3 – "Варфарин" (антикоагулянт), "Ніфедипін" (антигіпертензивний препарат), "Ацетилсаліцилову кислоту" (антиагрегант)", - повідомила Садов‘як.

***Програма "Доступні ліки" реалізується згідно з затвердженим переліком лікарських засобів для лікування неінфекційних захворювань. В рамках програми передбачено реімбурсацію, механізм відшкодування державою вартості лікарських засобів для пацієнтів, які страждають від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми, цукрового діабету ІІ типу.

Доступні ліки: новини на тему