Міністр нагадав, що до 6 років дитині мають зробити чотири щеплення \ фото УНІАН

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов закликав українців не зволікати із плановою вакцинацією.

Читайте такожПедіатр розповіла, як впливає щеплення на коронавірусЯк передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на брифінгу .

"Жодних змін до Календаря щеплень МОЗ не вносило... Ми просимо батьків зробити щеплення своїм дітям", - наголосив він.

Міністр нагадав, що до 6 років дитині мають зробити чотири щеплення: проти дифтерії, кашлюку, правця та поліомієліту, одне - від кору, краснухи, паротиту, три - проти гепатиту В та одне - проти туберкульозу.

У 6 років, перед вступом до 1-го класу, здійснюється кілька повторних вакцинацій: від кору, краснухи, паротиту та від дифтерії, правця та поліомієліту.

"Якщо дитина була вакцинована вчасно, згідно з Календарем, то з 7 до 14 років їй не проводяться ані вакцинація, ані ревакцинація. Однак обов'язковим у закладі освіти є щеплення старшокласників у віці 14 років від поліомієліту та у 16 років - проти дифтерії та правця. Після 16 років першу планову ревакцинацію проти дифтерії та правця проводять дорослим у віці 26 років та кожні наступні 10 років", - уточнив Степанов.

Очільник МОЗ закликав українців не зволікати із плановою вакцинацією та зазначив, що у лікарнях наявні всі необхідні вакцини.

"Всі без винятку вакцинації, які є в Календарі щеплень, проводяться безкоштовно і дітям, і дорослим", - наголосив він.

Новини по темі: