Сифіліс - симптоми хвороби / фото ua.depositphotos.com

Сифіліс відноситься до групи захворювань, які передаються статевим шляхом і можуть уражати всі органи людини. УНІАН розповість, якими симптомами проявляється сифіліс і як застерегти себе від невидимого ворога.

Що таке сифіліс

Читайте такожСтало відомо, від яких жінок йдуть чоловіки

Сифіліс – це захворювання, яке передається статевим шляхом та є лідируючим у групі венеричних хвороб – щорічно в світі з ним стикаються до 6 мільйонів людей.

Відео дня

Причиною таких високих показників захворюваності є активне поширення інфекції та низький рівень захисту в інтимному житті. Ця венерична хвороба є виліковною. 

Симптоми сифілісу й стадії розвитку

Повний інкубаційний період сифілісу варіюється в межах 3-6 тижнів. Часто він протікає безсимптомно, тому самостійно виявити його у своєму організмі важко. Коли недуги загострюється, то на шкірі людини з'являються висипання, а в організмі починають розвиватися пов'язані з ураженням внутрішніх органів ускладнення.

Існує три стадії: первинна, вторинна і третинна (пізня). Проявитися захворювання може під час будь-якої з них, від чого залежать і симптоматичні прояви.

Профілактика і лікування сифілісу / фото УНІАН

В ураженому первинним сифілісом організмі спостерігається біль або виразки у вихідному місці інфекції (статеві органи, пряма кишка, анус, рот і області навколо цих зон).

Вторинний сифіліс характерний шкірним висипом, опухлими лімфатичними вузлами та лихоманкою. Як первинний, так і вторинний сифіліси можуть протікати практично безсимптомно, тому якщо в організмі спостерігаються вказані зміни, вже слід звернути на них увагу.

Третинний (пізній) сифіліс відрізняється від попередніх – він пов'язаний з серйозними проблемами зі здоров'ям. Наслідками наявності захворювання в організмі є проблеми з роботою серця, мізків та інших внутрішніх органів.

Лікування сифілісу

Лікування сифілісу починається з діагностики – визначення зовнішніх і лабораторних ознак наявності недуги. Тому перший крок на шляху до одужання – консультація у лікаря-венеролога. Комплексний підхід, загальнозміцнюючі препарати, імунотерапія й фізіопроцедури в сучасній медицині зарекомендували себе як ефективні методи в боротьбі з сифілісом.

Неприпустимим є лікування венеричного захворювання в домашніх умовах, народними або знайденими на просторах Інтернету методами. При першому прояві сифілісу в організмі слід звертатися до лікаря, інакше захворювання перетвориться на хронічну хворобу.

Профілактика сифілісу

Читайте такожЗмішаний оргазм: що це таке і як його домагтися

Оскільки сифіліс є захворюванням, яке передається при безпосередньому контакті з сифілітичною виразкою під час вагінального, анального або орального сексу, слід виключити безладні статеві відносини з неперевіреним партнером, особливо, без презерватива. Якщо такий контакт мав місце, необхідно відразу обробити геніталії антисептиком і відвідати лікаря для профілактичного огляду та обстеження.