У РНБО розповіли, чи будуть тестувати всіх українців на COVID-19 / REUTERS

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов висловив свою позицію щодо можливого загального тестування населення на коронавірусну інфекцію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Данілов сказав журналістам.

Читайте такожСекретар РНБО: я дуже не хотів би локдауну на Новий рік

Відео дня

Зокрема, говорячи про можливість загального тестування населення на коронавірус, він зауважив, що "треба дивитися, що нам ця ситуація дасть".

За його словами, просто проводити тестування, якщо воно буде неякісним, не варто.

"Більш того, треба розуміти, що система має витримати, бо тестування має бути якісне. Якщо робити тестування самих себе, і воно не буде відображати реальний стан... тому що ця хвороба дивна: я думаю, що на сьогодні ми не можемо зрозуміти, чому у сім'ї чоловік хворіє, а дружина, діти - ні", - сказав Данілов.

Тестування громадян у Європі та світі вже стає необхідним заходом епідемічної безпеки. Таким чином уряди країн намагаються зрозуміти тенденцію поширення коронавірусу серед окремих груп населення й приблизну кількість інфікованих.

31 жовтня безкоштовно протестуватися змогли громадяни Словаччини.  Тоді міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив, що в Україні до такого вдатися не зможуть через значно більшу кількість населення.

Вже у листопаді ініціативу протестувати на антиген медиків й студентів озвучила влада Львова. Крім того, у Києві обіцяють безкоштовно протестувати на COVID-19 працівників соціальної сфери, зокрема вчителів.

Відомо, що уряд планує закупити 6 мільйонів експрес-тестів на COVID-19 для сімейних лікарів і бригад швидкої допомоги.

Коронавірус: важливо знати кожному

  1. Симптоми коронавірусу по днях, перебіг хвороби
  2. Чи хворіють діти коронавірусом, які при цьому у них симптоми
  3. Яка температура тіла найчастіше при коронавірусі
  4. Симптоми  запалення легенів при коронавірусі
  5. Зник нюх - вірний симптом коронавірусу