Для українців відкриють центри масової вакцинації / фото mil.gov.ua

Завтра у трьох містах в Україні відкриваються перші пілотні центри масової вакцинації населення від COVID-19.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Зокрема, такі центри відкривають у Києві на базі Міжнародного виставкового центру, у Львові на базі стадіону “Арена Львів”, в Одесі на базі стадіону Одеської юридичної академії.

Відео дня

"Ці центри працюватимуть у вихідні дні. В них щеплюватимуть громадян, які записалися до листа очікування вакцинації від COVID-19 в додатку чи через сайт "Дія" або через контакт-центр МОЗ. Щеплення відбуватиметься тільки для тих людей, кого на вакцинацію попередньо запросили телефонним дзвінком. Пріоритет надаватиметься людям похилого віку", - пояснили в МОЗ.

Обирати вакцину у масових центрах вакцинації не можна. Буде доступна та вакцина, яка є в наявності в Україні. Відзавтра, 29 травня, будуть використовувати вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech.

Читайте такожУкраїна отримала ще півмільйона доз китайської вакцини від коронавірусу

Зазначається, що пілотні центри вакцинації відкривають, щоб відпрацювати алгоритм масової вакцинації у великих приміщеннях. Коли Україна отримає більше вакцин, такі центри створюватимуть і в інших великих містах.

Як повідомляв УНІАН, 24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації.

Наразі щеплення роблять вакцинами CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові (Serum Institute), CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech, вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech та вакциною AstraZeneca-SKBio, що виробляється в Південній Кореї.