Степанов заявив, що в країні 5 років не випускають лікарів-епідеміологів \ УНІАН

В Україні не вистачає близько половини від необхідної кількості епідеміологів та вірусологів.

Читайте такожЛише в одній області України за добу не виявили випадків COVID-19

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив під час онлайн-брифінгу. "Ні для кого не секрет, що за останні 5 років вся наша протиепідеміологічна служба була повністю розвалена, ми 5 років не випускаємо лікарів-епідеміологів. Кадрового забезпечення нам не вистачає до 40-50% необхідних лікарів епідеміологів, вірусологів, лаборантів. Це все ми зараз по ходу епідемії виправляємо, долучаємо додаткових спеціалістів, перенавчаємо для того, щоб проводити відповідні епідеміологічні розслідування", - сказав Степанов.

Відео дня

Він також зазначив, що МОЗ розробило план відновлення протиепідеміологічної служби, що працюватиме за європейськими зразками.

"Створення органу, який відповідатиме сьогоднішнім світовим загрозам, створення системи біологічного захисту України від таких хвороб, як COVID-19, цю службу потрібно створити з нуля", - додав очільник МОЗ.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів постановою від 29 березня 2017 р. ліквідував Державну санітарно-епідеміологічну службу.

Наприкінці травняСтепанов заявив, що у МОЗ вивчають можливість відновлення роботи санітарно-епідеміологічної служби. Серед варіантів, які розглядаються, – створення служби у складі МОЗ, а не як окремого центрального органу виконавчої влади.