В Україні триває вакцинація від коронавірусу \ фото REUTERS

Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький наголосив, що темпи вакцинації від COVID-19 вкрай незначні, чого недостатньо, щоб пригальмувати епідемію.

Читайте такожМОЗ розвінчав фейк про вакцину проти коронавірусу та розсіяний склерозПро це він повідомив на своїй сторінці у Facebook 8 березня пізно ввечері.

За словами Радуцького, найближчими тижнями Україну очікують нові виклики через ситуацію з COVID-19.

Відео дня

"Темпи вакцинації, на жаль, ще вкрай незначні. Ми лише вийшли на рівень декількох тисяч вакцинованих на день. На вихідних вакцинується менше тисячі людей щоденно. Цього явно недостатньо, щоб пригальмувати епідемію", - заявив він.

Парламентар також відзначив, що "за яким сценарієм країна пройде березень-квітень, повністю залежить від нас – від того, чи готові ми стати більш дисциплінованими та дотримуватися простих правил безпеки".

Вакцинація від коронавірусу в Україні

24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації. Під час першого етапу щеплення отримують медики, які працюють з хворими на COVID-19, бригади швидкої допомоги, співробітники лабораторій, які тестують на COVID-19, мешканці та персонал будинків для людей поважного віку, військовослужбовці в районі проведення ООС.

МОЗ внесло зміни в національний план вакцинації, щоб публічні особи могли зробити щеплення від COVID-19 поза чергою для популяризації вакцинальної кампанії.

Наразі в Україні вакцинацію проводять вакциною CoviShield, виробленою в Індії в Інституті сироватки крові за ліцензією.

Для повної імунізації людина повинна отримати дві дози з інтервалом у 28 днів.

Протягом минулої доби в Україні від COVID-19 було щеплено 1 тис. 171 особу.

Від початку кампанії було щеплено 19 тис. 118 осіб.