Інфекціоніст спрогнозувала, коли Києву загрожує важкий "коронавірусний" період / іллюстративне фото УНІАН

Складна ситуація із захворюваністю на коронавірус COVID-19 в Києві прогнозується в листопаді, наразі кількість госпіталізованих у столиці зросла.

Як передає кореспондент УНІАН, про це у вівторок, 12 листопада, під час прес-конференції повідомила завідувач інфекційного відділення Київської міської клінічної лікарні №4 Наталія Ралець.

"Прогнозується, що жовтень і листопад будуть дуже важкі, особливо – листопад. На сьогодні вже дуже жорстка ситуація. Вже дуже високий рівень захворюваності. Вільних місць практично немає, особливо у відділеннях інтенсивної терапії", – розповіла інфекціоніст.

Відео дня

За її словами, тих, хто бажає госпіталізуватися, багато, оскільки люди пам’ятають попередні місяці.

Читайте такожУ Києві показали чергу зі швидких біля Олександрівської лікарні: стоять по 5 годин (відео)"Нікому не відмовляємо. Є чіткі показники для госпіталізації, але ліжка вже заповнені", – сказала вона.

Ралець також наголосила, що сімейні лікарі повинні більш глибоко аналізувати стан кожного пацієнта.

"Рекомендовані показання для госпіталізації: сатурація – 92 і нижче, період захворювання, зміна у формулі крові, але як показує практика, особливо з появою нового штаму, не завжди ці показання можна застосувати у реальному житті. Тобто клінічна картина розвивається значно швидше, більш в короткі терміни та людина, яка знаходиться на амбулаторному етапі й оцінюється сімейним лікарем як середньої важкості, може буквально за добу потрапити у відділення інтенсивної терапії", – додала медик.

Завідувач інфекційного відділення підкреслила, що потрібно більш глибоко розбиратися з кожним пацієнтом.

Нагадаємо, коронавірус в Києві 11 жовтня знайшли у 628 осіб, а 10 числа – у 213. З початку пандемії, яка стартувала у березні 2020 року, COVID-19 у столиці діагностовано у понад 240 тисяч осіб, одужали більш як 222 тисячі пацієнтів, а померли – 5 576.