Як пережити розірвання стосунків або розлучення / фото pixabay.com

Психолог Юлія Романенко розповіла, що необхідно зробити, щоб розірвання стосунків не руйнувало вас як особистість.

Вона перерахувала шість основних кроків, передає WomanHit.

Читайте такожНазвано п'ять головних помилок у сексі

Відео дня

Крок 1. Визначте, на якому етапі ви перебуваєте. Постарайтеся усвідомлено пройти шлях, що залишився (самостійно або за допомогою психолога).

Крок 2. Згадайте все приємне, що було у цих стосунках. Не для того, щоб чіплятися. А для того, щоб світло згадувати ті дні. Це все — ви й ваше життя!

Крок 3. Усвідомте, що ви змогли побудувати стосунки. Значить, зможете це зробити ще й ще. Це як з мільйоном: заробив один, зароблю й другий!

Крок 4. Подумайте, який урок з цих стосунків ви можете витягти. Забудьте про запитання «За що?» і «Хто винен?». Головне питання «Навіщо?».

Крок 5. Дайте собі відповідь на запитання: які можливості відкриваються для вас у ситуації свободи? Не упустіть свій шанс! Життя завжди піклується про нас. Згадайте урок з казки «Курочка-Ряба»: з подарунками долі треба поводитися інакше, ніж ми звикли.

Крок 6. Згадайте, якими ви були до стосунків. Поверніться до себе! Порада дівчатам. Перечитайте міфи про богинь Стародавньої Греції. Кожна з них виходила зі стосунків одним способом: вона поверталася на свій острів (читаємо: до себе). Там вона відновлювалася, відроджувалася і знову входила оновленою у стосунки.