Як стати щасливим: 2 простих кроки / фото pixabay.com

Науковці виявили, що харчування та заняття спортом пов'язане з відчуттям щастя. Так, на рівень щастя впливає кількість споживаних фруктів і овочів, а також регулярна фізична активність.

Робота науковців Кентського університету вперше розкриває причинно-наслідковий зв'язок між способом життя і задоволеністю від нього, пише 24 канал посилаючись на University of Kent. У дослідженні взяли участь більш ніж 14 тисяч людей.

Читайте такожНауковці з Польщі з'ясували, як діти впливають на щастя в шлюбі

Відео дня

Згідно з результатами, здорове харчування і рівень фізичної активності позначаються на відчутті щастя. І не дивно, оскільки вони впливають на безліч наших станів, зокрема на настрій, самооцінку та стан здоров'я.

Цікаво, що жінки й чоловіки досягають цих цілей по-своєму. Зокрема учасниці дослідження переважно споживали більше фруктів і овочів, а учасники – більше тренувалися.

Дослідники помітили, що на добробут учасників впливала не здатність людей потурати своїм бажанням, а навпаки – самоконтроль, який сильно впливав на рішення.

"Якщо спосіб життя робить нас не тільки більш здоровими, але і більш щасливими, то це очевидна безпрограшна ситуація", – зауважила співавторка дослідження Аделіна Гшвандтнер.

Науковці переконані, що отримані результати можуть мати важливі наслідки для суспільства і системи охорони здоров'я.

Зазначимо, згідно з рекомендаціями ВООЗ, 150-300 хвилин фізичної активності помірної інтенсивності на тиждень або удвічі менше інтенсивних навантажень за такий самий період знижують ризики виникнення онкологічних захворювань.

Вас також можуть зацікавити новини