УНІАН

Сумська обласна рада прийняла обласну програму перспективного розвитку закладів охорони здоров’я третинного рівня на 2017-2021 роки із обсягом фінансування понад 707 млн грн.

Читайте такожУ Сумах модернізували обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення облрада прийняла сьогодні під час сесії: «за» проголосували 38 із 55 присутніх депутатів (усього в Сумській облраді 64 депутати).

Відео дня

У документі наголошується, що метою програми є наближення якісної, своєчасної, високоспеціалізованої медичної допомоги до кожного жителя області, збільшення тривалості і підвищення якості життя населення, а моніторинг стану здоров’я населення області свідчить про необхідність пріоритетних дій органів місцевої влади і самоврядування в галузі охорони здоров’я.

Розв’язання проблеми передбачається шляхом оновлення лікувально-діагностичної бази медичних закладів; приведення у відповідність з вимогами матеріально-технічного забезпечення, у тому числі розширення корисних площ відділень високоспеціалізованої допомоги; спрямування фінансових ресурсів медичних закладів обласного підпорядкування виключно на надання допомоги третинного рівня; активізація роботи по впровадженню новітніх технологій.

Виконання програми передбачається здійснити в чотири етапи: І етап – 2017 р., ІІ етап – 2018 р., ІІІ етап – 2019-2020 рр., ІV етап – 2021 р.

Фінансування програми здійснюватиметься в межах асигнувань, передбачених на охорону здоров’я в обласному бюджеті та коштів державного бюджету, загальним обсягом 707 млн 188,2 тисячі грн, у тому числі 135 млн 788,2 тис. грн – з обласного бюджету і 571,4 млн грн – з державного бюджету.