Фахівці розповіли про користь тілапії / / фото ua.depositphotos.com

Завдяки доступній ціні, м'якому смаку і простоті приготування тілапія стала одним з найбільш часто споживаних видів риби. Вона є хорошим джерелом білка, а також низки вітамінів і мінералів.

Кірра Браун, доктор медичних наук розповіла, що потрібно знати про тілапію, включно з її користю для здоров'я, пише Health. Вона зазначила, що порівняно з іншими видами морепродуктів, такими як лосось і тріска, тілапія коштує недорого, що робить її доступним вибором для людей з обмеженим бюджетом.

Порція тілапії вагою 3,5 унції містить 26,2 грама білка, що робить її розумним вибором для тих, хто хоче збільшити споживання цієї важливої поживної речовини. Споживання більшої кількості білка може принести користь здоров'ю: від підтримки здорової маси тіла до підтримки здоров'я кісток.

Відео дня

Морепродукти - джерело вітамінів і мінералів, таких як B12 і селен. А додавання тілапії в раціон може допомогти задовольнити потреби в цих поживних речовинах, які підтримують загальний стан здоров'я.

B12 необхідний для неврологічної функції, виробництва еритроцитів і багатьох інших важливих процесів в організмі. Порція тілапії вагою 3,5 унції покриває 78% щоденної потреби в B12, що робить її чудовим вибором для підтримки здорового рівня цього важливого вітаміну в крові.

Крім вітаміну B12, тілапія є багатим джерелом селену, мінералу, який діє в організмі як антиоксидант, захищаючи клітини від окисного ушкодження, яке в іншому разі може призвести до хронічних захворювань, як-от неврологічні захворювання і хвороби серця.

Оскільки тілапія - це їжа, багата на білок, вона може допомогти позбутися зайвого жиру і підтримувати здорову вагу.

Що таке тілапія

Тілапія - загальна назва прісноводних риб, що належать до сімейства цихлідових. Існує близько 100 видів тілапії, але нільська тілапія є одним із найпопулярніших видів.

У дикій природі тілапія мешкає в струмках, ставках і озерах, але більша частина тілапії розводиться на спеціальних рибних фермах.

Вас також можуть зацікавити новини: