У Рівненській обласній клінічній лікарні у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" планується будівництво нового 8-поверхового хірургічного корпусу. Реалізація проєкту здійснюватиметься у три черги та має бути завершена у 2023 році. 

Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

Загальна вартість будівництва корпусу оцінюється у 1,25 млрд гривень. Він включатиме сучасний операційний блок, відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії та стаціонарні відділення хірургічного профілю. Усі відділення нового корпусу будуть оснащені сучасним обладнанням із застосуванням інноваційних хірургічних технологій. Експертну оцінку проєкту вже зроблено.

Відео дня

Окрім цього, у 2022 році заплановано капітальний ремонт ще трьох об'єктів обласної лікарні. Серед них - головний корпус із поліклінікою, кардіологічне відділення та діючий хірургічний корпус. З обласного бюджету на виготовлення проєктів оновлення цих об'єктів уже виділили 1 млн гривень.

Як повідомили в ОДА, у межах "Великого будівництва" у Рівному до кінця року також має бути завершено будівництво спортивного магніту обласного центру – триповерхового спорткомплексу. Об'єкт готовий на 55%. Зокрема, зведено саму будівлю, включаючи покрівлю, та встановлені скляні вітражі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у 2022 році в усіх регіонах України за президентською програмою "Велике будівництво" розпочнеться реконструкція та модернізація 48 обласних лікарень, з яких 24 дорослих та 24 – дитячих. При цьому у 29 з них буде обладнано вертолітні майданчики.