Шкіра стає сухою, коли вона втрачає свою вологу / фото УНІАН

Сухість шкіри - це поширене явище, для боротьби з яким косметична індустрія щороку випускає сотні нових продуктів.

Дерматологи з Італії назвали кілька причин, які найчастіше призводять до сухості шкіри, пише MedikForum.

У зимовий час сухість і свербіж шкіри зустрічаються особливо часто. Однак існують люди, які змушені боротися з цим явищем цілий рік. Шкіра стає сухою, коли вона втрачає свою вологу. Необхідно знати про причини, які найчастіше призводять до сухості шкіри. Ця інформація в деяких випадках допоможе спочатку уберегтися від цієї проблеми.

Відео дня

Читайте такожНазвано чотири ранні ознаки поганого здоров'я

Гарячий душ. Взимку нам особливо хочеться приймати гарячий душ, який чинить заспокійливий та приємний вплив. Однак він не корисний для шкіри, бо викликає її сухість і свербіж.

Зневоднення. Наш організм приблизно на 60% складається з води. Якщо ми не вживаємо достатньої кількості води, то це обов'язково позначиться на шкірі. Вона стане сухою, і на ній рано з'являться зморшки.

Неправильні зволожувачі. Нам потрібно бути особливо уважними при виборі зволожувачів. Існують різні продукти на ринку, які можуть і не підходити до нашого типу шкіри або містити жорсткі інгредієнти, що погіршують стан шкіри.

Алкоголь. Спиртне чинить ефект зневоднення в організмі, що посилює ступінь сухості шкіри. Ось чому треба уникати вживання алкогольних напоїв. А якщо цього уникнути не вдається, то з кожною порцією алкоголю рекомендується випивати по склянці води.