Ближче до 30 років сексуальна орієнтація більшості людей стає менш гнучкою / фото УНІАН

У 20-річному віці багато людей ще точно не знають, чим вони хочуть займатись у житті. Схоже, що те саме можна сказати й про сексуальну орієнтацію.

Про це свідчить опитування, проведене дослідниками з Політехнічного університету Вірджинії серед майже семи тисяч американських студентів, повідомляє DW.

У період між 1995 та 2009 роками студентів тричі опитували про їхні сексуальні вподобання: в підлітковому віці, на початку їхнього двадцятиліття та ближче до тридцятирічного віку.

Відео дня

Читайте такожУчені з'ясували, коли подружні пари перестають сваритися (відео)

20-річний вік виявився найбільш динамічним у сексуальному сенсі періодом, особливо для жінок. На відміну від опитаних чоловіків, 90 відсотків яких зазначили, що вони є гетеросексуальними, тільки дві третини молодих жінок віднесли себе до цієї категорії. 10 відсотків опитаних жінок почувалися переважно гетеросексуальними, а 7,5 відсотка продемонстрували чіткий інтерес до обох статей.

З опитаних молодих чоловіків переважно гетеросексуальними та бісексуальними вважають себе менше чотирьох відсотків. І тільки 1,5 відсотка жінок та 2,4 відсотка чоловіків ідентифікували себе чітко та виключно гомосексуальними. 

Дослідники дійшли висновку, що жінкам складніше дати чітку відповідь, коли їх запитують про їхню сексуальну орієнтацію. Науковці пояснюють це "гнучкістю сексуальної чутливості жінок залежно від ситуації".

На відміну від чоловіків, які схильні чітко визначатися, гомосексуальні вони чи гетеросексуальні, жінки розглядають свою сексуальність більш широко. Навіть коли жінка вважає себе гетеросексуальною, це не означає, що вона не має інтересу до жінок. 

Поки що неясно, що саме викликає таку нестійкість у жінок - їхні біологічні особливості чи соціально-культурне середовище. Швидше за все, на це впливає багато факторів. Наприклад, однією з причин такої різниці між чоловіками та жінками може бути те, що класичний образ чоловіка й досі набагато сильніше пов'язується із гетеросексуальністю, аніж класичний образ жінки.