Названа користь голодування / фото euraz.org

Лікар, доктор медичних наук Валерій Сергєєв розповів, як короткострокове голодування впливає на організм.

За словами фахівця, короткочасне голодування тривалістю від 12 до 36 годин чинить позитивний вплив на здоров'я людини, передає RT.

Зокрема, організм починає утилізувати чужорідні елементи (старі, змінені клітини, які не функціонують), перетворюючи їх на глюкозу, яка використовується для вироблення енергії.

Відео дня

Читайте такожРозкрито користь голодування

Також при голодуванні організм починає отримувати енергію з жирних кислот, що призводить до зменшення ваги, скорочення навантаження на серцево-судинну систему, опорно-руховий апарат.

"Фахівці говорять, що короткочасне голодування запускає імунну систему. Вона починає активно боротися з інфекціями, грибками й вірусами. Тому люди, що регулярно практикують недовгі утримання від їжі, рідко хворіють", — каже Сергєєв.

Експерт розповів і про найбільш популярні схеми короткострокового голодування. Найоптимальніша схема, за його словами, — "12/12". Останній прийом їжі у цьому разі відбувається о 19:00, сніданок — 07:00.

Існує також схема "14/10", в цьому випадку вечеряти можна не пізніше 18:00, а снідати — не раніше 08:00. Для нарощування м'язової маси лікар рекомендує схему "16/8", тобто вечеря — о 16:00, а сніданок — о 08:00.

При цьому він зазначає, що при використанні цих схем бажано не відмовлятися від споживання води.

Раніше дієтолог Оксана Скиталінська пояснила українцям, коли потрібно влаштовувати голодування.