Ще одна країна вивезла своїх громадян з Уханя / Ілюстрація REUTERS

Казахстан провів евакуацію 83 своїх громадян, що залишилися в ізольованому через епідемію коронавіруса китайському мегаполісі Ухань.

Читайте такожВипробування вакцини проти коронавірусу можуть розпочатися вже через три місяці - ЗМІ

Як повідомляє Reuters, літак з Казахстану також забрав громадян Киргизстану, Білорусі і Вірменії. Їх кількість не розкривається. Більшість вивезених з Уханя громадян Казахстану - студенти.

Відео дня

Зазначається, що евакуйовані особи будуть поміщені в карантин і обстежені медиками.

Як повідомляв УНІАН, число країн, де зафіксовані випадки зараження коронавірусом, досягло 27. У Китаї кількість хворих станом на 2 лютого досягло 14 тисяч осіб, 304 людини загинули. Одна смерть від коронавируса зафіксована на Філіппінах - це перший випадок смерті від хвороби за межами Китаю.

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила в кінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавіруса - 2019 nCoV. Він передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавіруса триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавіруса з Китаю.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук доручив МЗС, Держслужбі з надзвичайних ситуацій, Міноборони та Мінінфраструктури оперативно розробити план і організувати евакуацію громадян України з території Китаю через спалах коронавируса 2019 нCoV.

За його словами, до ранку понеділка, 3 лютого, має бути чіткий план заходів Міністерства охорони здоров'я щодо недопущення занесення вірусу і поширення його на території України.