REUTERS

Кількість жертв смертельного коронавірусу в Китаї насправді більша, ніж повідомляє офіційна статистика.

Про це заявив співробітник однієї з клінік Ухані - епіцентру вірусу в інтерв'ю DW. З міркувань безпеки його справжнє ім'я не публікується.

За словами чоловіка, пацієнти з симптомами коронавірусу часто змушені годинами чекати на обстеження. Після нього лікарі виписують їм ліки і відправляють цих людей по домівках з приписом триматися подалі від оточуючих.

Відео дня

"Кімнати очікування повні людей, що кашляють. Провівши багато часу в такій обстановці, навіть у здорової людини підвищується ризик заразитися", - розповів медик.

Він зазначає, що лікарні іноді розташовані неблизько і у випадку відсутності власної машини доводиться брати таксі. 

Читайте такожСмертельний коронавірус: Канада вирішила евакуювати своїх громадян з Ухані

"Номер екстреної допомоги "120" фактично не працює через наплив охочих додзвонитися. Кому не пощастило, ті змушені йти пішки. Кажуть, що дехто, зрештою, так і не доходить до лікарні", - йдеться у розповіді.

Лікар уточнив, що існує дефіцит захисних масок і засобів дезінфекції - їх розпродали. Тому виконувати припис лікарів про зміну маски і захисного одягу кожні чотири години не виходить. 

"Думаю, число заражених і померлих значно вище, ніж стає публічно відомо. Навіть коли за допомогою звичайної комп'ютерної томографії виявляється легеневе захворювання, не завжди проводяться необхідні заходи щодо встановлення його збудника. Чому? Тому що занадто довга черга з тих, хто очікує. Але той, хто не обстежувався і помер, не потрапляє до статистики летальних випадків від коронавірусу", - каже лікар. 

Читайте такожЯк захиститися від коронавірусу-вбивці: яка маска точно допоможе (фото)

Він також додав про брак ліжок та медперсоналу у нових лікарнях, які були збудовані після початку епідемії смертельної хвороби.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 6 лютого від нового типу пневмонії, який спричиняє коронавірус, померло 565 людей. Водночас 1198 хворих вилікували.