REUTERS

Італійський лікар, який побажав залишитися анонімним, в коментарі УНІАН розповів, якими ліками в Італії намагаються лікувати хворих на коронавірус.

«Наразі нас цікавить, які ліки дадуть найкращі результати. В Італії пацієнтів лікують поєднанням Lopinavir/Ritonavir (Лопінавір/Ритонавір) з Chloroquine (Хлорохін), хоча цей препарат призначений проти малярії. Ще один препарат, який, здається, працює, - це Remdesivir (Ремдесивір), призначений для пацієнтів з еболою. Деякі лікарі на півдні Італії в Неаполі використовують Tocilizumab (Тоцилізумаб), який теж, здається працює. Це білок, який зупиняє дію інтерлейкіну. Він проти артриту, але теж, здається працює», - зауважив він.

Зазначимо, усі зазначені препарати в Україні є доволі рідкісними та дорого коштують.

Відео дня

Читайте такожВООЗ оголосила про пандемію коронавірусу COVID-19 (відео)

Зокрема, Лопінавір/Ритонавір є комбінованим противірусним препаратом, який в першу чергу використовують для лікування інфекції, спричиненої вірусом ВІЛ-1 та ВІЛ-2 у складі комбінованої терапії. В українському сегменті Інтернеті його можна знайти під торговою маркою Kaletra, ціна однієї упаковки в діапазоні приблизно від 70 до 150 євро.

Хлорохін використовуються для профілактики і лікування всіх видів малярії, а також позакишкового амебіазу, хронічної і підгострої форм системного червоного вовчака, ревматоїдного артриту, фотодерматози. В українському сегменті Інтернету продається під назвою Делагіл за ціною приблизно 900 гривень за упаковку.

Ремдесивір був розроблений як засіб від Еболи, але пізніше його почали використовувати як противірусний препарат для інших захворювань. Випускається американською біотехнологічною компанією Gilead Sciences, ціни стартують приблизно від 75 доларів, в українському сегменті Інтернету він не продається.

Читайте такожУ Швеції зафіксовано першу жертву коронавірусу

Тоцилізумаб, також відомий як атлізумаб, є імунодепресивним препаратом, який використовується головним чином для лікування ревматоїдного артриту та системного ювенільного ідіопатичного артриту, важкої форми артриту у дітей. В Україні можна знайти під назвою Актемра, флакон на 10 мл в Інтернеті коштує близько 200 гривень.

Нагадаємо, наразі конкретні вакцини та ліки від коронавірусу досі не розроблені.

Як повідомляв УНІАН, Україна тимчасово скасувала авіасполучення з Італією через коронавірус.