Ілюстрація REUTERS

У світі оголошена пандемія коронавірусу COVID-19, в Україні та інших країнах світу запроваджено жорсткий карантин. Станом на ранок 25 березня у всьому світі підтверджено 435 006 випадків зараження, 19 625 з яких виявилися летальними. Водночас 111 822 інфікованих одужали. Найбільша кількість смертей (6 820) зареєстрована в Італії.

Читайте такожЗ'єднання явилася свіжа статистика щодо коронавірусу COVID-19 у світі (карта)

Коронавірус в Україні

В Україні зафіксовано 113 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Відео дня

За даними ЦГЗ, станом на 10:00 25 березня в Україні 113 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 4 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 29 нових випадків. Виявлено перші випадки інфікування у Волинській, Одеській, Луганській та Запорізькій областях.

Коронавірус в світі і Україні: що важливо знати 25 березня 2020

В Україні запровадили режим надзвичайної ситуації

Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження режиму надзвичайної ситуації на всій території України на 30 днів та продовження карантину - до 24 квітня.

Крім того, Урядом було ухвалено ще низку важливих рішень.

У Тернопільській області помер хворий на коронавірус чоловік

В інфекційному відділенні Тернопільської лікарні швидкої допомоги помер хворий на COVID-19. Це житель села Ковалівка Монастириського району. Чоловікові було 68 років. Кількість загиблих від коронавірусу людей в Україні зросла до чотирьох.

Під Києвом коронавірусом заразилася вагітна жінка, у зв'язку з чим був ізольований цілий квартал

В Ірпені вагітна жінка заразилася коронавірусом. Буде проведена невідкладна ізоляція і тестування всього медперсоналу та інших пацієнтів, які могли контактувати з жінкою.

У столиці підтверджено ще три випадки коронавірусу

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що у середу в столиці зареєстрували ще три лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус.

За останньою інформацією, коронавірус було виявлено у 34 мешканців української столиці. 

Нові хворі на Буковині

У Чернівецькій області сьогодні медики отримали лабораторні підтвердження коронавірусу у ще чотирьох місцевих жителів.

"Це – дві жінки та двоє чоловіків. З чотирьох осіб, які інфіковані, одна повернулась з Італії, а троє контактували з раніше інфікованими", - повідомили в обласній держадміністрації.

Можлива заборона на перевезення через кордон

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив профільним відомствам та віце-прем'єр-міністрам підготувати проект рішення про закриття кордонів України для будь-яких пасажирських перевезень з 27 березня.

"До кінця дня п'ятниці ми маємо зупинити будь пасажирський рух через кордони України в обидві сторони", - зазначив прем'єр.

У МВС запевняють, що подібною забороною не утискатимуться конституційні права громадян.

Вперше у пацієнта з Ісландії знайшли відразу два штами коронавірусу

Пацієнт в Ісландії заразився відразу двома штамами смертельного коронавірусу. За попередніми даними, другий штам коронавірусу є мутацією первісної версії. Імовірно, мутований штам є більш агресивним, оскільки пацієнт заразив контактуючих з ним людей саме їм.