Ілюстрація / REUTERS

У Великій Британії від коронавірусу померла 108-річна Хільда Черчилль, яка пережила пандемію іспанського грипу в 1918 році. Жінка вважається найстарішою жертвою COVID-19 у королівстві.

Як повідомляє НВ з посиланням на The Guardian, Хільда померла в притулку у Солфорді в суботу, 28 березня, за кілька годин після позитивного результату тесту на коронавірус. Через вісім днів їй виповнилося б 109 років.

Вона народилася в 1911 році, за рік до затонулого Титаніка і за три роки до початку Першої світової війни. Це було також за сім років до пандемії іспанського грипу, яка заразила 500 мільйонів людей у всьому світі і вбила її сестру.

Відео дня

Читайте такожУ Британії через спалах коронавірусу аеропорт переобладнають в морг

"Коли я востаннє відвідував її, ми говорили про коронавіруси і попередили, що деякий час не зможемо бачитися. Вона сказала, що це дуже схоже на іспанський грип, але тоді літаків не було і вірусу все одно вдалося поширитися всюди", - розповідає онук Хільди Ентоні Черчилль.

За словами Ентоні, пандемія коронавірусу спонукала жінку згадати про життя під час поширення іспанського грипу. Вона і більшість членів її сім'ї в їхньому будинку заразилися іспанським грипом. Усім вдалося вижити, крім її 12-місячної молодшої сестри Беріл Мей.

«Вона пам'ятала, як стояла біля вікна своєї спальні і бачила, як в маленькій труні несуть молодшу сестру, кладуть у візок і відвозять», - сказав її онук.

Хільда Черчилль зі своїм онуком Ентоні / фото Anthony Churchill / SWNS

Він розповів, що бабуся пам'ятала, як все це сприймалося.

"Її мати намагалася доглядати за ними, а її батько від недуги впав на вулиці: його привели додому. Вона говорила: як дивно, що те, що не можна побачити, може бути настільки руйнівним", - додав він.

Він сказав, що його бабуся була ткалею. Вона переїхала до Солфорда під час Великої депресії в пошуках роботи. В цілому до недавнього часу Хільда була в доброму здоров'ї і тільки 10 місяців тому вона переїхала до будинку для літніх людей.

"Вона ніколи не розуміла, як вона стала такою старою. Я думаю, що цьому посприяла важка робота, яка тримала її, а також хороші гени. Вона була зі мною все моє життя - вона була просто кращою, і ми повністю вбиті горем", - зізнався Ентоні.

У Хільди залишилося четверо дітей, 11 онуків, 12 правнуків і три праправнука.

Як повідомляв УНІАН, у Британії уже понад 20 тисяч випадків інфікування COVID-19.

Читайте також: