Маленькие дети в основном не переедают. Они не будут есть, не испытывая чувства голода / Фото: usiter.com

Фахівці із США переконані: психологічний фактор змушує людей їсти дуже багато і набирати вагу. Так, щоб схуднути, потрібно змінити своє ставлення до їжі. За словами експертів, в дитинстві ми ставимося до їжі правильно. Маленькі діти в основному не переїдають. Вони не будуть їсти, не відчуваючи голоду, розповідає meddaily.ru з посиланням на "INNOV".

У певному віці наше ставлення до їжі змінюється. У нас з'являються інші причини для вживання їжі. Людям, які не помічають, скільки вони їдять, експерти радять вести спеціальний щоденник. У нього потрібно заносити продукти, їх кількість і свій емоційний стан на момент прийому їжі. Також там можна відзначати, які продукти викликають тягу.

До речі, дослідники з Університету Брігама Янга нещодавно запропонували тим, хто худне, відмовитися від підрахунку калорій. Замість цього вони радять рахувати з'їдені шматочки. За словами вчених, новий спосіб дуже ефективний. Учасники експерименту, які підраховували кількість укусів, за місяць втратили близько двох кілограмів, хоча їх звичний раціон харчування не змінився.

Відео дня