REUTERS

Члени європейського парламенту закликали Єврокомісію розробити гармонізовану довгострокову програму контролю над ВІЛ, туберкульозом та вірусним гепатитом, повідомляється на сайті Європарламенту.

Читайте такожУ світі зростають показники смертності від гепатиту - ВООЗПарламентарії звернули увагу на поширення небезпечних інфекційних захворювань і закликали прийняти програму щодо відстеження спалахів ВІЛ, туберкульозу та вірусного гепатиту, а також забезпечити постійний моніторинг процесів діагностування і лікування цих інфекцій.

У матеріалі Європарламенту йдеться про те, що ВІЛ залишається однією з головних причин соціальної стигматизації, тому урядам країн-учасниць ЄС необхідно спростити доступ до новітніх методів лікування ВІЛ, запровадити безкоштовну діагностику ВІЛ, а також провести дестигматизацию захворювання.

Відео дня

Говорячи про туберкульоз, у Європарламенті підкреслили необхідність міждержавного контролю поширення лікарсько-стійкого туберкульозу та вжиття спільних заходів по боротьбі з ним. Нині туберкульоз є однією з основних причин летальних випадків серед пацієнтів з ВІЛ.

У рамках боротьби з вірусним гепатитом, члени Європейського парламенту запропонували впровадити план стандартизації скринінгу, методів діагностування та терапевтичних протоколів з метою елімінувати вірусний гепатит С в Євросоюзі до 2030 року.