Фото: paredownhome.com

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) випустила нові рекомендації по боротьбі з дитячим ожирінням. Ця проблема набуває все більш масштабного характеру: в даний час понад 41 мільйон дітей у віці до п'яти років страждають внаслідок ожиріння і перебувають у групі ризику щодо розвитку різних важких захворювань.

Читайте такожУ Великобританії оголосили боротьбу з епідемією дитячого ожиріння: піца і бургери стануть менше«Досі медикам пропонувалося виявляти випадки відставання в рості або виснаження. Тепер ми рекомендуємо вимірювати зріст і масу тіла, щоб не пропустити ожиріння», - заявив представник ВООЗ Франческо Бранка.

За даними ВООЗ, епідемія дитячого ожиріння розростається, насамперед у країнах з малим і середнім рівнем доходу. Це звучить парадоксально, але зайва вага може спостерігатися на тлі нестачі харчування. Фахівці називають це «подвійним наслідком недоїдання».

Відео дня

Трохи більше, ніж за два десятиліття тільки на африканському континенті кількість дітей з надмірною вагою або ожирінням збільшилася з 4 мільйонів до 10 мільйонів.

Дитяче ожиріння загрожує передчасним розвитком небезпечних захворювань, у тому числі діабету і хвороб серця. У ВООЗ вважають, що найважливішими методами попередження надмірної ваги є здоровий раціон харчування і адекватна фізична активність.

Читайте такожВчені виявили біологічну зв'язок між депресією і розвитком ожиріння

У разі виявлення ожиріння у дітей до п'яти років ВООЗ настійно рекомендує медикам повинні проінформувати батьків про правильне харчування і необхідність фізичної активності. Експерти пропонують винятково грудне вигодовування до шести місяців та використання грудного молока в якості додаткового харчування до двох років і пізніше.