На першому місці натуральний йогурт. Йогурт багатий амінокислотою тирозином, здатний збільшувати рівень серотоніну мозку.
На другому місці – темний шоколад. У шоколаді міститься фенетиламін, який здатний активізувати взаємодію клітин мозку, що сприяє збереженню позитивного настрою і поліпшенню працездатності.
На третьому місці – цитрусові. У них містяться природні цукри і вітамін С, необхідні для мозку.
На четвертому місці – мигдаль. Вітамін В2, вітамін Е, магній і цинк містяться в горіхах мигдаля. Для підтримки розумового тонусу і гарного настрою рекомендується вживати ці вітаміни і мікроелементи.
На п`ятому місці – трав`яний чай. Найбільш ефективним чаєм є чай з ромашкою і жасмином, який має заспокійливий, тонізуючий ефект.
На шостому місці – риба. У рибі містяться вітаміни В6 і В12, які здатні захистити організм від стресу.
На сьомому місці – капуста брокколі. За словами індійського імунолога Шикха Шарму, капусту необхідно додавати у вигляді гарніру до різних страв. У капусті містяться рослинні білки, амінокислоти, що є кращим “паливом” для мозку.
На восьмому місці – часник. У часнику містяться активні ферменти, які сприяють зниженню негативної дії на нервові клітини навколишнього середовища.