Лише два місяці усвідомленої і правильної практики регулярних медитацій повністю перебудовують мозок людини. Причому, це не просто фігура мови – ділянки мозку дійсно змінюються.

До цього сенсаційного висновку прийшла команда учених з Гарвардської медичної школи. Матеріал з результатами дослідження був опублікований в спеціалізованому виданні Psychiatry Research: Neuroimaging.

Всі випробовувані пройшли магніторезонансне сканування головного мозку до і після програми навчання. Порівняння знімків виявило збільшення сірої речовини в гіпокампі – структурі мозку, що бере участь в обробці пам`яті, – і в деяких інших зонах мозку, пов`язаних з самоусвідомленням і інтроспективою. У деяких учасників спостерігалося зменшення розмірів мигдалини – нашого основного джерела страху і неспокою, пише CNews.

Відео дня

“Нам відомо, що люди, які систематично займаються медитацією, часто проявляють позитивні емоції, мають здатність зберігати душевний спокій. Наші результати можуть пролити світло, чому ці люди мають подібні якості”, – відзначила провідний автор роботи Ейлін Лудерс.

tainamira.ru