Мед перешкоджає розвитку резистентності бактерій до антибіотиків, - такі дані недавнього експерименту, проведеного британськими вченими.
Активні речовини натурального меду не дають бактеріям утворити навколо себе захисну оболонку, яка рятує їх від антибіотиків, і ускладнюють прикріплення паразитичних мікроорганізмів до тканин.
Крім того, мед сам по собі є досить сильним природним антибіотиком. Як показало мікробіологічне дослідження, мед перешкоджає розмноженню трьох типів бактерій: стрептококів, стафілококів і синьогнійної палички.
Відео дня
За результатами експерименту, вчені рекомендують усім, хто проводить терапію антибіотиками, додатково приймати ще й солодкы ліки - мед. За словами світил науки, це значно прискорить одужання.