При всіх безперечних плюсах і позитивних ефектах кавуни показані зовсім не всім. Пам`ятайте, що кавунова м`якоть дає значні навантаження на нирки, і у випадку, якщо вони у Вас не відрізняються здоров`ям, їсти кавуни у великій кількості не рекомендується.

З обережністю можна балуватися кавуновими часточками і тим, у кого є які-небудь захворювання серця. Оскільки м`якоть кавуна, як ми вже сказали, володіє вираженим сечогінним ефектом, разом з рідиною з організму просто витікають солі натрію і калію.

Останні необхідні для роботи серцевого м`яза. Їх недолік в організмі може погано позначитися на людях, страждаючих захворюваннями серцево-судинної системи. Їм слід проконсультуватися щодо вживання кавунів (особливо у великих кількостях) зі своїм лікарем.

Відео дня

Не варто об`їдатися кавунами і тим, у кого знижена кислотність шлункового соку і є захворювання підшлункової залози. Ці ягоди можуть викликати у них неприємні відчуття в шлунково-кишковому тракті.

Ну, а всім численним любителям кавунів ми можемо лише побажати смачного!

health.mail.ru