Важкими називають ковдри, виконані з додаванням спеціальних обтяжуючих матеріалів \ фото pixabay.com

Більш важкі ковдри підвищать якість сну людей з тривожними розладами і депресіями.

Читайте такожНедосипання змушує людей товстішати Такого висновку дійшли дослідники зі Швеції. Згідно з результатами їхнього дослідження, жертвам безсоння, спровокованого психічними розладами, допоможуть важкі ковдри. Результати роботи публікує Journal of Clinical Sleep Medicine, передає medikforum. Її автори з'ясували, що якщо пацієнти з депресіями і тривожними розладами замість звичайної ковдри вибирають більш важку, то вони краще сплять ночами і навіть проявляють менше пов'язаних з розладами симптомів в денний час.

Важкими називають ковдри, виконані з додаванням спеціальних обтяжуючих матеріалів. Вони створюють відчуття додаткового тиску на тіло. У такі ковдри можуть вставляти скляні або пластикові деталі, металеві ланцюжки і тому подібні наповнювачі. Дослідники не раз доходили висновку, що у важких ковдр є істотні переваги для фізіологічного і особливо психологічного здоров'я.

Відео дня

В ході цього дослідження автори зосередилися на тому, чи можуть подібні ковдри дійсно допомагати пацієнтам, які зіткнулися з психічними проблемами і безсонням. У всіх учасників експерименту було клінічно діагностоване безсоння, що тривало не менше двох місяців. Також кожен страждав від великих депресивних розладів, біполярного розладу, генералізованого тривожного розладу. У частини пацієнтів був синдром дефіциту уваги з гіперактивністю.

Новини, які можуть вас зацікавити: