Ілюстрація REUTERS

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) вважають, що ситуація з бубонною чумою в Монголії і Китаї не представляє підвищеної небезпеки.

Читайте такожУ Китаї розповіли, як не заразитися бубонною чумоюВідповідну заяву зробила представник ВООЗ Маргарет Харріс.

«На цей час ми не вважаємо, що мова йде про підвищену загрозу, але ми ретельно стежимо за ситуацією», – сказала вона.

Відео дня

При цьому вона додала, що ВООЗ тісно співпрацює з владою обох держав з цього питання. За словами Харріс, згідно з даними, випадки зараження чумою «добре піддаються лікуванню». Представник ВООЗ відзначила, що бубонна чума завжди існувала в світі і залишиться ще на століття.

У заяві прес-служби ВООЗ наголошується, що бубонна чума властива цього регіону.

«Чума є рідкісним захворюванням, в основному в певних географічних зонах, де вона все ще эндемічна. У Китаї в останнє десятиліття були зареєстровані спорадичні випадки появи чуми», – йдеться в заяві.

Також наголошується, що бубонна чума є найпоширенішим типом захворювання і передається від тварини до людини в основному через укуси бліх або прямий контакт з кістками і нутрощами зараженої тварини. Водночас хвороба важко передається від людини до людини. Інкубаційний період становить від 1 до 7 днів.

«Проти чумної бактерії ефективно лікування антибіотиками, тому раннє діагностування і раннє лікування, протягом перших 24 годин після появи симптомів, може врятувати життя», – підкреслили у ВООЗ.

Раніше УНІАН писав, що в Китаї через бубонну чуму ввели третій рівень небезпеки.