У новому плані міститимуться карантинні обмеження на час різдвяних свят / фото REUTERS

У Великій Британії з 2 грудня припиняють національну ізоляцію від COVID-19 і запроваджують жорсткіші, ніж раніше, регіональні обмеження.

Читайте також"План Б": Шмигаль підтвердив підготовку до жорсткого карантину, але дати поки немає

Як повідомили в офісі британського уряду, прем'єр-міністр Борис Джонсон представить новий зимовий план боротьби з пандемією в понеділок, пише lb.ua із посиланням на Reuters.

Відео дня

У новому плані більше регіонів потраплять під жорсткіші обмеження в рамках багаторівневої системи. У плані також міститимуться карантинні обмеження на час різдвяних свят.

"Прем'єр-міністр і його наукові радники впевнені, що вірус все ще присутній - і без регіональних обмежень він може знову швидко вийти з-під контролю, перш ніж вакцини і масові випробування матимуть ефект. Це поставило б під загрозу прогрес, якого досягла країна, і знову спричинило б надмірний тиск на NHS (Національну службу охорони здоров'я)", - заявила речниця Джонсона.

Коронавірус у світі: новини Великої Британії

  • На початку листопада Борис Джонсон запровадив у країні жорсткий локдаун на місяць після того, як число випадків зараження і смертей знову почала зростати. Це викликало гостру реакцію бізнесу і деяких членів правлячої політичної партії через економічні наслідки.
  • У Великій Британії фіксується найбільша в Європі смертність від COVID-19 і найглибший економічний спад серед всіх країн G7. Це викликало різку критику дій Джонсона в зв'язку з пандемією.