У ВООЗ закликали готуватися до нової пандемії / фото REUTERS

Нинішня пандемія коронавирусу не є останньою, тому світ повинен завчасно готуватися до нової.

Читайте такожУ світі кількість інфікованих COVID-19 перевалила за 27 млн осіб (карта) Про це заявив гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебрейесус.

Відео дня

«Це не остання пандемія. Історія вчить нас, що спалахи хвороб та пандемій є, по суті, частиною життя. Коли прийде наступна пандемія, світ повинен бути підготовлений в більшій мірі, ніж він був цього разу», - сказав він, передає" Новое время".

За його словами, протягом останніх років «багато країн добилися величезних успіхів в медицині», проте багато «знехтували своїми основними системами суспільної охорони здоров'я, які є основою для реагування на спалахи інфекційних захворювань».

Коронавірус в Україні та світі: дані

  • Станом на понеділок, 7 вересня у світі коронавірус підтвердили у понад 27 млн осіб. Померли майже 900 тис. За кількістю заражених лідирують США. У цій країні коронавірус діагностували у більш ніж 6 млн осіб. На другому місці Індія з 4 млн інфікованих, на третьому Бразилія - понад 4 млн хворих.
  • Станом на ранок 7 вересня в Україні кількість інфікованих коронавірусом збільшилась до 138 068. Кількість випадків COVID-19 за останню добу зросла на 2174 особи, з них 145 дітей, а також 77 медичних працівників.