У США виявили перший американський випадок повторного зараження / REUTERS

Пацієнт з COVID-19 у штаті Невада став першим громадянином США, який заразився коронавірусом двічі. Ім'я 25-річного чоловіка з міста Рено не розголошується. Однак, відомо, що вперше в нього виявили небезпечний вірус 18 квітня.

Читайте також"Багато людей загине": У ВООЗ пояснили, як не можна добиватися колективного імунітету до COVID-19Як пише Newsweek, тоді він скаржився на більш у горлі, головний біль, нежить і діарею. Його історія хвороби описана в дослідженні, яке наразі проходить фахову перевірку. До 27 квітня симптоми зникли. А 9 травня два тести на коронавірус показали негативний результат.

31 травня чоловік знову поскаржився на високу температуру, головний біль, дезорієнтацію, кашель, нежить і діарею. Через п'ять днів після того його госпіталізували, оскільки стан пацієнта погіршувався. Тест на коронавірус був знову позитивним. Аналіз взятих в нього зразків також показав наявність антитіл проти коронавірусу.

Відео дня

У чоловіка не було жодних проблем з імунітетом, які б могли пояснити повторне зараження. Він також не приймав ліки, які б придушували імунну реакцію. Автори дослідження вважають, що дані підтверджують, що випадок пацієнта з Невади - це точно повторне зараження SARS-CoV-2. Однак, вони допускають, що це може бути "рідкісний випадок".

Вчені також проаналізували генетичну структуру коронавірусу, знайденого в зразках американця. Вони виявили, що під час першого і другого зараження віруси були досить різними. Наразі дослідження випадку в Неваді триває.

Що відомо про повторне зараження коронавірусом?