Ілюстрація / REUTERS

В Єрусалимі (Ізраїль) в лікарні "Хадасса" (Ейн-Керем) пацієнти після застосування експериментальних ліків "Alostra" побороли коронавірус (COVID-19).

Читайте такожІзраїль та Франція оголосили про нові жорсткі обмеження у зв'язку з пандемією COVID-19

Як повідомляє Обозреватель з посиланням на Ізраїльський телеканал N12, курс лікування заснований на використанні людських клітин, взятих від донорів. В результаті пацієнтів з коронавірусом виписали в абсолютно здоровому стані.

Відео дня

Відомо, що ліки були розроблені на основі досліджень глави відділення внутрішньої медицини і керівника "червоної зони" "Хадасси" професора Дрора Меврураха. Раніше цей препарат був успішно випробуваний на десяти пацієнтах з сепсисом. Випробування на хворих проводилося зі схвалення Міністерства охорони здоров'я.

"Препарат призначений для лікування широкого кола медичних випадків, в яких спостерігається підвищена активність імунної системи, що призводить до збільшення секреції білків клітинами імунної системи, званих цитокінами, і викликає цитокіновий шторм. Його дія здійснюється шляхом обробки клітин, взятих у здорового донора і індукованих в лабораторії, таким чином, що вони при введенні в тіло пацієнта стримують запалення або цитокіновий шторм, який дуже згубний для хворого", – пояснив науковець.

Зазначається, що 30 вересня з "Хадаси" був виписаний останній з п'яти вилікуваних хворих коронавірусом, які перебували у важкому стані (двоє були при смерті), які пройшли новітнє лікування в рамках першого в світі клінічного експерименту.

Коронавірус у світі: що відомо