За словами Меркель, локдаун можуть застосувати тільки до невакцинованих \ фото REUTERS

Канцлер Німеччини Ангела Меркель попередила про подальші обмеження для нещеплених від коронавірусу людей на засіданні федерального виконавчого комітету ХДС.

Канцлер стурбована зростанням числа інфікованих людей і збільшенням числа хворих у лікарнях.

На питання одного з членів ради ХДС, чи буде новий карантин, Меркель відповіла, що це варіант тільки для нещеплених людей, пише SPIEGEL, посилаючись на учасників зустрічі, передає "Європейська правда".

Відео дня

Через швидко зростаючу кількість інфекцій федеральна земля Саксонія раніше оголосила, що 8 листопада введе в дію новий закон Про захист від коронавірусу. У документі визначені нові правила використання масок і суворі заходи для нещеплених від коронавірусу.

Читайте такожУ США схвалили вакцинацію дітей від 5 до 11 років від коронавірусу

Закон більше не визначає кількість інфікованих в якості найбільш важливого показника, а ставить на перше місце так звану частоту госпіталізацій. Зокрема, береться до уваги рівень госпіталізації за сім днів на 100 тис. жителів. Єдиних федеральних граничних значень не існує.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Інфографіка УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини