Хлопчика разом з мамою висадили з літака / фото ua.depositphotos.com

У США жінка зі своїм 2-річним сином були змушені зійти з борту літака після того, як на прохання екіпажу малюк відмовився одягати захисну маску.

Аманда Пендарвіс поділилася в Instagram, що її, сина та його матір зняли з рейсу, тому що вони не "виконували вказівки членів екіпажу", зокрема, щодо важливості сидіння під час руху на рульовій доріжці та носіння захисної маски.

Жінка пояснила, що син має астму і не може бути в масці. Проте, в авіакомпанії, хоч і підтвердили інцидент, але сказали, що членам екіпажу не повідомляли, що у малюка був напад астми чи проблеми з диханням.

Відео дня

Читайте такожУ США федеральних службовців зобов'язали вакцинуватися від коронавірусу до 22 листопада

У Twitter подруга Аманди поділилася кількома зображеннями, на яких видно, що мама намагалася притримати маску на обличчі сина. Також є відео, на якому показано, як хлопчик кричить і плаче, коли його мати намагається одягнути на нього маску, а жінка, своєю чергою намагається його заспокоїти.

В авіакомпанії заявили, що члени екіпажу робили "багаторазові спроби посилити вимоги безпеки", побачивши "неповнолітнього, який лежав і ходив між сидіннями". За правилами авіакомпанії, усі пасажири віком від 2 років повинні постійно бути в масці, якщо вони не їдять і не п'ють.

"Федеральний закон США вимагає, щоб ви завжди носили маску для обличчя, перебуваючи в приміщенні в аеропорту та на борту рейсу. У протилежному випадку, вам можуть відмовити у посадці та майбутній подорожі американським транспортом. За федеральним законом вам також можуть загрожувати штрафи", - йдеться в повідомленні, пише ТСН з посиланням на Metro.

Вас також можуть зацікавити новини