Спеціаліст порадила не їсти молочні страви \ formacia.ru/

По всьому світу поступово відновлюються авіаперевезення, а разом з тим знову стають актуальними питання, пов'язані з харчуванням на борту. Так, експерт з харчової безпеки Жан Діббл розповіла, від чого краще відмовитися в салоні літака.

Читайте такожЛікар розповіла, кому не можна їсти млинці

Фахівець пояснила, що всю їжу для авіаперельотів готують заздалегідь, тому продукти можуть бути не завжди свіжими і містити шкідливі бактерії, або в них може бути безліч консервантів для більш тривалого зберігання, повідомляє medikforum з посиланням на видання Daily Express.

Відео дня

При цьому самі пасажири ніякої "каверзи" не відчувають, оскільки при наборі висоти робота смакових рецепторів притупляється, повідомила Жан Діббл.

Отже, від чого краще відмовитися на борту? Так, в літаку не варто пити молоко і їсти страви, які його містять. Також шкідливими є м'ясо (особливо, курка і індичка) і рис. Експерт пояснила, що, якщо ці продукти неправильно зберігати, в них можуть утворитися хвороботворні бактерії, що провокують отруєння.

Крім того, не варто пити воду, в тому числі у вигляді льоду. Спеціаліст відкрила секрет: часто для обслуговування воду наливають прямо з-під крана.