Австралія планує безкоштовно вакцинувати від коронавирусу все населення країни / REUTERS

Уряд Австралії підписав угоду з компанією AstraZeneca, за якою країна отримає від виробника фармацевтичних препаратів вакцину від COVID-19 в необхідній кількості.

Читайте такожКитай видав перший патент на вакцину проти COVID-19

«У рамках угоди ми забезпечимо ранній доступ до вакцини для кожного австралійця», - заявив прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон.
За його словами, якщо вакцина AstraZeneca, що розробляється доведе свою ефективність, уряд її закупить і вакцинує безкоштовно всі 25 млн громадян країни.

Відео дня

AstraZeneca розробляє вакцину спільно з Оксфордським університетом. В даний час йде друга фаза її випробувань: ефективність вакцини перевіряється на декількох тисячах добровольців в різних країнах. Замовлення на поставку цієї вакцини вже зробили кілька країн світу, а також різних організацій - в цілому близько 3 млрд доз. Перші поставки можуть початися вже в вересні, передає kommersant.

Моррісон попередив співгромадян, що 100-відсоткової гарантії того, що саме ця вакцина виявиться ефективною, немає, але «це один з кращих проектів в світі сьогодні». Коли стане остаточно ясно, чи доцільно її використовувати для вакцинації і захисту населення, будуть обговорені інші пункти угоди, такі як вартість і поставки.

Вакцина від коронавирусу: що відомо