Компанія Pfizer розробила дві вакцини від коронавірусу, які тестує разом з німецькою фармацевтичною компанією Bio-Tech / фото REUTERS

Американська фармацевтична компанія Pfizer Inc. планує розпочати випробування своєї експериментальної вакцини проти коронавірусу на дітях віком від 12 років.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на CNN.

Читайте такожВчені з'ясували, що карантин негативно позначився на розвитку дітей

Відео дня

Дитяча лікарні Цинциннаті вже цього тижня розпочне вакцинацію підлітків у віці від 16 до 17 років, пізніше будуть вакциновані й діти у віці від 12 до 15 років.

Компанія отримала дозвіл від відповідних регуляторних органів США. Понад 90 батьків відгукнулися на заклик взяти участь в експерименті.

"Ми дійсно думаємо, що вакцинація дітей і підлітків буде важливим компонентом в боротьбі з поширенням вірусу… Я думаю, що важливо пам'ятати про те, що, хоча рівень смертності серед дітей, хворих на коронавірус, нижчий, ніж серед дорослих, він не дорівнює нулю. У дітей можуть розвинутися серйозні наслідки, і це неможливо передбачити. Вони також можуть заразити інших, більш вразливих людей", - сказав директор Центру досліджень вакцин у лікарні Роберт Френк.

Компанія Pfizer розробила дві вакцини, які тестує разом з німецькою фармацевтичною компанією Bio-Tech. У разі отримання дозволу від регулюючих органів вона розраховує виготовити до 100 мільйонів доз до кінця 2020 року і 1,3 мільярда доз до кінця 2021 року.

Вакцина проти коронавірусу: що відомо

  • Фармацевтичний гігант Johnson & Johnson припинив випробування своєї вакцини від коронавірусу COVID-19 через невідоме захворювання в одного з добровольців, який раніше отримав щеплення. 
  • У липні після схвалення Європейською комісією "Ремдесивір" став першим дозволеним у ЄС препаратом від COVID-19.
  • США придбали понад 90% світового запасу "Ремдесивіру", оскільки під час досліджень він допоміг некритичним пацієнтам швидше одужати від коронавірусної інфекції.