У Бразилії під час випробування вакцини від COVID-19 помер пацієнт / фото REUTERS

У Бразилії в ході клінічних випробувань вакцини від коронавірусу, розробленої AstraZeneca і Оксфордським університетом, помер один з добровольців.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на відомості Національного агентства з нагляду за охороною здоров'я Бразилії (Anvisa).

У Anvisa зазначили, що у розпорядженні агентства є дані розслідування цього інциденту. За інформацією регулятора, випробування вакцини продовжаться після смерті добровольця.

Відео дня

Джерело, знайоме з цим питанням, повідомило Reuters, що випробування припинили б, якби померлий доброволець отримав вакцину від COVID-19. Але чоловік отримував плацебо.

28-річний доброволець з Ріо-де-Жанейро помер 15 жовтня. Причиною стали ускладнення через COVID-19.

Акції AstraZeneca після публікації відомостей про смерть пацієнта впали на 1,7%.

Читайте такожNature: Вакцина від COVID-19 може не допомогти людям з надмірною вагою

Випробування вакцини AstraZeneca від коронавірусу 

6 вересня AstraZeneca призупинила третю фазу випробувань вакцини від коронавірусу у всьому світі через хворобу одного з добровольців. 12 вересня випробування відновили.

AstraZeneca є однією з трьох фармкомпаній у США, чиї вакцини знаходяться на третій стадії клінічних випробувань.

Третя фаза випробувань вакцини, яку AstraZeneca розробляє спільно з вченими з Оксфордського університету, почалася в США в кінці серпня. У тестах беруть участь 30 тисяч дорослих американців.

Ситуація з коронавірусом в Бразилії

Бразилія знаходиться на другому місці в світі після США за рівнем смертності від COVID-19 і на третьому (після США та Індії) - за масштабами зараження. З початку пандемії від коронавирусу в Бразилії загинуло більше 154 тис. людей, інфіковано - понад 5,2 млн.