Кава являє собою складну суміш з більш ніж 1000 біологічно активних сполук \ фото УНІАН

Чи шкодить кава серцю, і чи допомагає вона мозку? Наука намагається знайти однозначну відповідь на це питання. Однак досліджень, які виявляють позитивні ефекти цього напою стає все більше.

Переконання в тому, що кофеїн - це навантаження для серця і фактор ризику серцевого нападу та інсульту, занадто глибоке. Тому любителі кави повинні бути особливо задоволені останніми відкриттями: дослідження підтверджують, що цей напій має набагато більш позитивний вплив на мозок, обмін речовин і навіть на серце і кровообіг.

Однак є обмеження. Не всі можуть переносити каву і її активні інгредієнти, особливо кофеїн і хлорогенову кислоту. Це стосується не тільки дітей. Деякі дорослі генетично не пристосовані до вживання кави. Однак найчастіше питання кількості полягає в тому, чи викликає кава прискорене серцебиття або біль в животі. Якість також грає роль: ті, хто вибирають високоякісні зерна, отримують не тільки плюси з точки зору смаку.

Відео дня

Читайте такожВчені із Японії стверджують, що кава і зелений чай знижують ризик передчасної смертіВчені з Единбурзького університету опублікували результати 201 оглядового дослідження кави і здоров'я в British Medical Journal. Вони виявили 19 позитивних ефектів для здоров'я. Негативних ефектів було всього шість. У дослідженні йдеться:

"Кава є складною сумішшю з більш ніж тисячі біологічно активних сполук, що мають потенційно терапевтичну, антиоксидантну, протизапальну та протиракову дію", передає medikforum.

Нейробіолог Стівен Міллер з Меріленда (США) вважає, що вживання кави в невідповідний час не робить стимулюючого ефекту. Коли рівень кортизолу в організмі і, отже, природний рівень пильності максимальний між 8 і 9 годинами ранку, кофеїн мало що може зробити. За словами Міллера, схоже, що з полудня до 13:00 і з 17:30 до 18:30. Тому ідеальний час для підбадьорливої чашки кави - ранок з 9:30 до 11:30.

Вас також можуть зацікавити новини