Названо чотири речі, які можуть допомогти стати довгожителем

Для досягнення довголіття важливі не тільки фізичні вправи та здорове харчування, але й спосіб мислення також відіграє величезну роль.

Одне дослідження показало, що люди з позитивним ставленням до процесу старіння живуть приблизно на 7,5 років довше, ніж люди з менш позитивним сприйняттям старіння. Дослідження також показало, що у людей, задоволених старінням, знижується ризик депресії і смертності, пише Business Insider.

Одне дослідження показало, що люди, які сповідують релігію, живуть приблизно на 4 роки довше, ніж люди, які цього не роблять. Неважливо, яку релігію ви сповідуєте. Дослідники довголіття кажуть, що соціальний аспект відвідування релігійних служб допомагає збільшити тривалість життя.

Відео дня

Ще одні дослідження показали, що серед чоловіків у віці від 65 до 85 років, які перебувають у шлюбі живуть в середньому на два роки довше, ніж неодружені чоловіки.

Крім цього, вплив хронічного стресу на тривалість життя дивовижний. Дослідження показують, що токсичний стрес може вплинути на кожну клітину тіла і прискорити процес старіння.

Крім того, приналежність до вищої соціально-економічної групи також пов'язана з тривалішим життям.

Скільки довгожителів у світі

За прогнозами, до 2050 року число людей, які доживають до 100 років і старше, виросте у вісім разів. Половина сьогоднішніх п'ятирічних дітей доживе до 100 років. Це викликає ряд питань про освіту, ейджизм та економіку.

З іншого боку, збільшення тривалості життя означає, що люди матимуть додаткові роки, а може, і десятиліття.

Вас також можуть зацікавити новини: