Дієтолог відповів, як прибрати жир на животі / Фото - depositphotos.com

Позбавлення від вісцерального жиру або жиру навколо талії має переваги, які не мають нічого спільного з естетикою.

"Коли ми турбуємося про збільшення жиру на животі, то турбуємося не тільки про зміну нашої зовнішності. Ми також глибоко стурбовані змінами, які збільшення кількості цих шкідливих вісцеральних жирів може спричинити на наше здоров'я", - зазначила дієтологиня Тамі Бест, пише Parade.

Наприклад, дослідження 2021 року показало, що вісцеральний жир може збільшити ризик проблем із серцем. А дослідження, опубліковане в лютому 2024 року, пов'язало вищий рівень вісцерального жиру в середньому віці з хворобою Альцгеймера, особливо у чоловіків.

Відео дня

"Не існує чарівних засобів для боротьби зі збільшенням ваги в ділянці живота, яке стає більш поширеним із віком", - сказала Бест.

Однак, за її словами, деякі поживні речовини відіграють велику роль у запобіганні появи жиру на животі. Бест поділилася вітаміном, який вона рекомендує для позбавлення від зайвого жиру в цій ділянці.

Найкращий вітамін для зменшення жиру на животі

Бест рекомендує забезпечити щоденне отримання рекомендованої кількості тіаміну, також відомого як B1. "Він відіграє вирішальну роль у вуглеводному обміні. Цей вітамін активується до тіамінтрифосфату, який є одним із ферментів, необхідних для енергетичного обміну", - пояснила дієтологиня.

Ось що відбувається з організмом, коли ви споживаєте тіамін: "Тіамін всмоктується з тонкої кишки. Він перетворюється на свою функціональну форму, відому як TPP (пірофосфат тіаміну), і використовується клітинами тіла в циклі Кребса для вироблення енергії", - пояснила дієтологиня.

Цей вітамін, який, як обіцяє Бест, допомагає позбутися жиру на животі, є важливою частиною добре збалансованої дієти.

Як отримати більше тіаміну в раціоні

Хоча існують вітаміни та добавки, Бест рекомендує отримувати тіамін з їжею. "Тіамін є в харчових продуктах, але він може руйнуватися під час нагрівання", - попередила фахівчиня.

Вона зазначила, що додавання зародків пшениці, меленого лляного насіння, насіння конопель або насіння соняшнику до йогурту, смузі, салатів або вареної вівсянки може бути гарним способом підвищити рівень тіаміну. Вона додала, що свинина, лосось і бобові також є хорошими джерелами тіаміну.

Чоловіки старше 14 років повинні отримувати 1,2 мг тіаміну на день, жінки у віці від 14 до 18 років повинні отримувати 1 мг тіаміну на день і 1,1 мг після того, як вони досягнуть повноліття.

Інші поради щодо позбавлення від жиру на животі

Як сказала Бест, тіамін - не єдиний комплекс вітамінів групи B, необхідний для повноцінного харчування. "Вітаміни групи B... беруть активну участь у метаболізмі та здатності використовувати їжу для отримання енергії, а не зберігати її у вигляді небажаного жиру", - розповіла Бест.

Однак позбавлення від жиру на животі залежить не тільки від дієти. "Необхідно свідомо змінити звички в їжі та фізичних вправах, щоб пристосуватися до мінливих метаболічних потреб нашого старіючого організму", - порадила дієтолог.

Бест наголосила, що ключове слово - свідомо і це зрушення не просто фізичне. "Часто дорослі борються з мисленням: "Я тренуюся і харчуюся так само, як і в молодості, але в мене все ще набирається жир на животі". Ваші звички в їжі та фізичних вправах мають бути іншими, тому що ваше тіло інше", - зазначила Бест.

Жир на животі: як прибрати

Втрата жиру в ділянці живота може бути справжньою проблемою, особливо після певного віку. Але нова програма тренувань обіцяє ефективні результати з мінімальними витратами часу. Зазначається, що це зручне для початківців тренування вимагає всього 10 хвилин щоранку і розроблене таким чином, щоб бути доступним навіть для тих, хто не займався спортом роками.

Вас також можуть зацікавити новини: