Як зменшити тягу до солодкого / фото pixabay.com

Одна з найпоширеніших проблем, з якою звертаються до дієтолога, - потяг до солодкого. Звичайно, велика кількість цукру сприяє не тільки набору ваги, а і впливає на стан шкіри і загальне здоров'я організму.

Дієтолог Ольга Безугла на своїй сторінці в Instagram розказала про кілька способів, як зменшити свою любов до солодкого.

  • Споживайте більше білків з першим прийомом їжі

Дослідження показали, що білковий сніданок зменшує тягу до солодкого протягом дня. Починаючи день з вівсяної каші з фруктами і медом, ви забезпечуєте собі тягу до солодкого на весь день, за рахунок високого стрибка цукру і як наслідок інсуліну.

Відео дня
  • Враховуйте неочевидний цукор. Вивчайте склад продуктів

Замініть соуси промислового виробництва на соуси власного виготовлення, компот і морс на чисту воду і т. д.

  • Виявіть солодкі пастки

Проаналізуйте свій день і визначте, в який час і в яких місцях ви найбільш сприйнятливі до солодких спокус. Приберіть солодощі з місця вашої видимості, наприклад, замість тарілочки з цукерками покласти тарілочку з горіхами або фруктами. Завтра перед тим, як зайти в магазин, заморіть черв'ячка.

  • Збільште в своєму раціоні кількість клітковини: овочі

Клітковина уповільнює засвоєння цукру і знижує глікемічний індекс продуктів.

  • Приділіть увагу гігієні сну

Вирішальну роль в тязі до солодкого грають гормони грелін, лептин і інсулін. Приведіть їх в норму, і ви перестанете впадати в безпам'ятство в пошуках печеньки.

  • Шукайте здорове заохочення

Замість того, щоб балувати себе солодощами, заохочуйте себе більш цінним задоволенням. Часто тяга до солодкого виникає, коли вам нудно або самотньо. Складіть свій список нагород, наприклад: послухати улюблену музику, зателефонувати другу, почухати кота, подрімати, переглянути трейлери до нових добірок фільмів.

  • Смакуйте життя

Знайдіть хвилинку, щоб подумати. Чи достатньо в ньому справ, які дійсно радують вас? Чим більше у вашому житті здорових джерел радості, тим менше ви будете бажати солодкого. Вчіться насолоджуватися моментом, будь то вечеря з сім'єю або прогулянка від роботи до будинку. Частіше посміхайтеся і відчуйте солодкість кожного моменту свого життя. Тоді тяга до солодкого сама стане менше.

Нагадаємо, раніше Євген Комаровський дав поради з приводу здорового харчування. Медик рекомендував побільше вживати в їжу різноманітних овочів і фруктів.

Вас також можуть зацікавити новини: