Як зміцнити імунітет восени / фото ua.depositphotos.com

Погода в Україні все більше псується і потепління в найближчі дні не очікується. Щоб не провести осінь з підвищеною температурою і кашлем, потрібно вже зараз зміцнювати імунітет. Відомий український лікар Євген Комаровський дав поради українцям про те, як зміцнити організм самостійно.

Раніше ми писали, як зняти печію народними засобами.

Як зміцнити імунітет перед зимою-поради Комаровського

Поради про те, як зміцнити імунітет, цитує РБК. Терапевт попереджає, що аптечні ліки нібито для зміцнення імунітету абсолютно не працюють і витрачати на них гроші не варто.

Відео дня

За словами Комаровського, імунна система людини - це розумна і потужна машина, яка сама навчається і регулює свої клітини. Людина може трохи "допомогти" імунітету, якщо буде дотримуватися нескладних правил.

  1. Частіше ходіть пішки на свіжому повітрі і збільште фізичну активність.
  2. Регулярно пийте прохолодну воду.
  3. Одягайтеся по погоді вдома і на вулиці. Перегріватися і мерзнути однаково шкідливо.
  4. Мийте руки з милом, але дезінфектором користуватися зовсім необов'язково.
  5. Позбавтеся від "пилосбирачів" вдома - великих старих килимів з густим ворсом і непотрібних плюшевих іграшок. Вони збирають пил, в якому мешкає багато бактерій.
  6. Лікуйтеся тільки тими ліками, які прописав лікар. Не купуйте препарати з недоведеною ефективністю - до таких Євген Комаровський відносить гомеопатію, імуномодулятори та БАДи.
  7. Не годуйте дитину, якщо вона сама не хоче їсти. Доктор Комаровський попереджає, що насильне годування дитини шкодить її здоров'ю.

Чому потрібно провітрювати кімнату - важлива порада батькам

Порада від Комаровського, якою люди часто нехтують, - регулярно провітрювати кімнату. Навіть в холодну погоду кімнату важливо провітрювати хоча б 5 хвилин. Провітрювання також важливе при лікуванні хворої людини.

Сухе і тепле повітря - це благодатне середовище для розмноження бактерій. Тому циркуляція свіжого повітря дуже важлива, пише доктор Комаровський. Вологість в будинку крім провітрювання можна підняти за допомогою спеціального приладу - зволожувача повітря.

Батькам важливо регулярно провітрювати кімнату, щоб загартувати дитину. Така дитина не буде хворіти від будь-якого протягу в транспорті і приміщенні, як це часто буває у людей без загартування.

Вас також можуть зацікавити новини: