Тихий вбивця провокує серцево-судинні захворювання / фото ua.depositphotos.com

Високий рівень холестерину, який часто називають тихим вбивцею, виникає, коли в крові занадто багато жирної речовини, яка називається холестерином.

Хоча неправильний спосіб життя, від куріння до вживання занадто великої кількості жирної їжі сприяє підвищенню рівня холестерину, є одна річ, яка набагато гірша для людей з високим рівнем холестерину.

Британський лікар Сухейл Хуссейн розповів Express.co.uk: "Найгірше, що ви можете зробити, якщо у вас високий рівень холестерину - це просто ігнорувати таку ситуацію. Натомість ви повинні навчитися вести здоровий спосіб життя". В цьому випадку, допустив фахівець, можливо навіть вдасться уникнути регулярного прийому ліків.

Відео дня

Як додав доктор Сая Нагорі, експерт-офтальмолог і засновник Eye Facts, "справжня небезпека – це самозаспокоєння та повне ігнорування проблеми". "Підвищений рівень холестерину може стати бомбою уповільненої дії", - попередив лікар.

Високий рівень холестерину може стати небезпечною основою для серйозних проблем зі здоров'ям. Але, за словами фахівців, людина може тримати його під контролем, внісши прості зміни в свій спосіб життя.

"Зміни в харчуванні мають першорядне значення: дотримуйтесь середземноморської дієти, яка включає оливки та свіжу рибу та делікатеси рослинного походження", - рекомендував Нагорі.

За словами доктора Хусейна, ще одним ключовим зрушенням є заміна насичених жирів, що містяться в олії, сирі, ковбасах та оброблених продуктах, на їх ненасичені аналоги. Ці здорові жири є в рибі, насінні, горіхах, авокадо та оливковій олії, і насправді вони допомагають підвищити рівень "хорошого" холестерину.

Ще одна порада, яку дав доктор Хусейн, - схуднути, якщо це необхідно, оскільки надмірна вага або ожиріння збільшують ймовірність розвитку високого рівня холестерину. Крім того, навіть зменшення споживання алкоголю та відмова від куріння можуть повернути рівень холестерину в норму.

Інші дані про холестерин

Якщо у вас високий рівень холестерину, то він може накопичуватися в кровоносних судинах, з'єднуючись з іншими речовинами в крові, утворюючи бляшки. Спочатку він не викликає проблем зі здоров'ям, але в підсумку це може перешкодити правильному кровотоку по судинах. Високий рівень холестерину є основним фактором ризику виникнення таких захворювань, як серцеві напади та інсульти, а також ряду інших проблем.

Вас також можуть зацікавити новини: