Поліцейські затримали шахрая, який ошукав жертву на півтора мільйона гривень / фото УНІАН

На Хмельниччині поліцейські затримали шахрая, який ошукав 29-річного дніпрянина на півтора мільйона гривень.

Як повідомили у відділі комунікації поліції, зловмисник пообіцяв продати мешканцю Дніпра 100 ящиків цигарок за вигідною ціною. Але, отримавши кошти, продавець зник, так і не надавши обіцяного товару.

Читайте такожТелефонний шахрай видурив у 15-річної доньки нардепа близько 140 тисяч гривень

Відео дня

"Мешканець Дніпра одразу звернувся за допомогою до поліції, і правоохоронці за кілька днів встановили особу шахрая. Ним виявився 28-річний хмельничанин, який раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за вимагання", - йдеться у повідомленні.

Під час обшуку у помешканні зловмисника виявили гроші, 6 мобільних телефонів, декілька банківських карток з різних банків, стартовий пістолет та підроблене посвідчення працівника Служби безпеки України.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство). Суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Чоловікові загрожує до 12 років позбавлення волі.

"Наразі працівники поліції з‘ясовують, скільки ще людей постраждало від рук шахрая, оскільки у нього вилучили зошит із записами щодо ошуканих громадян. З‘ясувалося, що серед потерпілих є навіть діючі працівники правоохоронних органів", - додали у поліції.

Як повідомляв УНІАН, в Дніпрі піймали банду шахраїв, які ошукали сотні українців.