Chevrolet охоронної фірми роз'їжджав Трасою здоров'я / фото: facebook.com/kotlyar.od

В Одеській міськраді заявляють, що співробітники охоронного агентства на службовому автомобілі влаштували перегони в пішохідній зоні міста - на Трасі здоров'я.

Як повідомили УНІАН у департаменті муніципальної безпеки Одеської міськради, вчора у комунальний заклад «Муніципальна варта» надійшло кілька заяв від громадян про автомобіль, який на великій швидкості пересувається Трасою здоров'я (траса, розташована уздовж узбережжя Чорного моря).

Читайте такожНа Одещині п'яний киянин протаранив на своєму авто п'ять машин

Відео дня

Співробітники зазначеного департаменту перевірили дану інформацію по камерах відеоспостереження і встановили, що автомобіль охоронного підприємства «Агентство безпеки «Центр» марки Chevrolet Aveo, державний номер ВН9694СР (бортовий номер 02) справді пересувається в пішохідній зоні.

Зокрема, в понеділок о 7:43 він заїхав з боку пляжу «Отрада» через газон і тротуар, минаючи обмежувачі руху і пост охорони, а о 7:45 зупинився біля ресторану «Кувшин». З автомобіля вийшли два охоронці, і пішли в сторону ресторану «Табу».

«У цей час на місце прибув співробітник «Муніципальної охорони», який вимагав від співробітників охоронного підприємства припинити подальше пересування по пішохідній зоні і дочекатися прибуття поліцейських. Однак, охоронці «Центру» відмовилися виконувати ці вимоги і близько 8:00 поїхали у зворотному напрямку», - повідомили в департаменті.

Як зазначається, охоронці о 7:58 проїхали біля поста комунального закладу КПП «Спуск Віце-адмірала Азарова», ігноруючи працівників охорони, які вимагали зупинити автомобіль. Вже через дві хвилини, о 8:00, через газон, вони залишили Трасу здоров'я, виїхавши біля ресторану «Хуторок у моря» (пляж Ланжерон).

«Як свідчить відеозапис, автомобіль охоронного підприємства рухався, грубо порушуючи правила дорожнього руху, а саме: кілька разів їхав по газонах і тротуарах, а швидкість руху становила 40-50 км/год», - повідомили в департаменті.

У департаменті також акцентували, що зібрали всі звернення громадян, фото/відео інциденту і готують заяву в правоохоронні органи, в тому числі й у структури, які займаються ліцензуванням охоронних фірм.