Контррозвідка СБУ викрила мільйонні зловживання на Харківському державному авіапідприємстві / фото instagram.com/securityservice_ukraine

Контррозвідники Служби безпеки України викрили факт нанесення мільйонних збитків Харківському державному авіаційному виробничому підприємству.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Читайте такожКерівнику одного з підприємств «Укроборонпрому» повідомили про підозру в розтраті майже мільйона гривень

Відео дня

Як зазначається, оперативники спецслужби задокументували, що колишній перший заступник керівника Харківського авіапідприємства, що входить до сфери управління Державного концерну «Укроборонпром», незаконно уклав договір добровільного страхування майна заводу.

«Своїми діями він порушив чинне законодавство, яке дозволяє юридичним особам витрачати на страхування лише визначений відсоток від прибутку, якого у підприємства на той час не було. Встановлено, що внаслідок протиправних дій посадовця державі завдано матеріальної шкоди на суму понад 5,5 млн грн», - йдеться у повідомленні.

За матеріалами СБУ, екс-заступнику директора Харківського авіапідприємства повідомлено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Зараз вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Тривають слідчо-оперативні дії, додали у відомстві.

Екс-посадовця Харківського авіазаводу підозрюють у недбалості на 5,5 млн грн