Військовий загинув в аварії / twitter.com/TSgdalinka

У ДТП загинув ветеран війни на Донбасі Юрій Яцена.

Про це в Twitter написала волонтер Галина Цегельник. "Загинув у ДТП ветеран, військовий, кінолог, учасник проекту "Друг Героя" Яцена Юрій", - повідомила вона.

Читайте такожНа Донбасі жорстоко вбили ветерана АТО, тіло знайшли у канаві

Відео дня

ЗМІ повідомляють, що Яцена брав участь у спецоперації із затримання "медового" терориста – дідуся, який приносив на пости українських військових мед з вибухівкою.

Ветеран родом із села Рогізки Сновського району. Після повернення з фронту став кінологом. На Донбасі Юрій зустрів кохану жінку і привіз на рідну Чернігівщину.

Як повідомляв УНІАН, 17 січня 2015 року на блокпост сил АТО в Станиці Луганській близько 14 години прийшов якийсь дідусь, який назвався місцевим жителем, подарував військовим 3-літрову банку меду, подякував їм за службу і пішов. Коли солдати спробували відкрити мед, банка вибухнула (всередині було закладено вибуховий пристрій).

Пристрій здетонував, в результаті чого двоє військових отримали важкі поранення, третій - боєць 17-ї танкової бригади Олександр Суслопаров - помер дорогою в лікарню. Вдома його чекали четверо дітей і вагітна дружина.

Вбивцю багатодітного батька засудили до 15 років за ґратами. Бойовики неодноразово вносили його у списки на обмін.